” I am living at the intersection of creativity and business”

  ” I am living at the intersection of creativity and business”

Tarinani

 

Visuaalisuus on aina ollut osa elämääni. Urani alkutaipaleella keskityin erityisesti liikkuvaan kuvaan kuten tv-mainosten visuaalisten maailmojen toteutukseen. Kyllästyin kuitenkin mainosmaailman hektiseen etenemiseen ja oman kädenjäljen haihtumiseen mainoskampanjoiden jälkeen.

Muotoilu visuaalisenakin alana oli vastaus. Tiedostin kuitenkin, että pelkkä visuaalisuus ilman merkitystä ei riittäisi. Arvomaailmani mukaan muotoilun tulee ratkaista ongelmia eikä luoda niitä lisää. Kompleksisessa maailmassa on hyvä omata kriittistä ajattelua ja pyrkiä aloja ylittävään ajatteluun. Siispä olen kouluttautunut lisää työn ohessa. Punaisena lankana koulutuksille on ollut laajempi tarve ymmärtää asiakkaan sekä tulevaisuuden tarpeita ja olenkin opiskellut mm. tuotekehitystä, palvelumuotoilua, sitä jo muuten vuonna 2012, sekä liiketaloutta.

Uskon vahvasti tulevaisuudessa luovuuden voimaan. Perttu Pölöstä lainatakseni pyrin tulevaisuuden työelämän ehkä ainoaan tarvittavaan ammattinimikkeeseen, joka on “Luova ongelmanratkaisija”.

Rakastan edelleen kauniiden asetelmien tai tarinallisten maailmojen tekoa mutta olen löytänyt niihin syvemmän merkityksen. Nykyään keskityn visuaalisten maailmojen toteutusten lisäksi asiakkaani taiteellisiin tai liiketaloudellisiin tavoitteisiin, riippuen siitä olemmeko kuvaamassa elokuvaa tai yrityksen mainoskuvia. Yritysasiakkaideni kanssa keskityn erityisesti brändin kehittämiseen yrityksen strategia huomioiden.

Muotoilufilosofiani

Rakastan pieniä yksityiskohtia, tunnelman luontia ja tarinan eteenpäin vientiä. Uskon muotoilun voimaan luodessamme uutta ja kehittäessämme vanhaa.

Haluan olla mukana luomassa tulevaisuuden tuotteita ja palveluita, jotka parantavat jokapäiväistä elämäämme.

Erilaisissa projekteissani arvostan ongelmanratkaisua, yhdessä tekemistä sekä luovia ratkaisuja. Visuaaliset ratkaisut luovat tunnelman ja tunnejäljen.

miia@innollinen.fi

0407415006